Auto&Tech

Apple po e ndërton veturën (Foto)

00:17 | 10 December 2016

Një patentë e re e publikuar online sugjeron se Apple është duke e ndërtuar tashmë veturën e përfolur të quajtur “Titan”.

Dokumenti përshkruan teknologjinë për një sistem të avancuar i cili është i dizajnuar për robotë ose vetura vetë-lëvizëse.

Sistemi mund të llogarisë distancën mes veturës dhe objekteve, transmeton Gazeta Express.

Më pas, sistemi vendosë vetë nëse duhet të vazhdojë të ecë në rrugën e njëjtë ose të ndryshojë drejtim.

Patenta, e bërë më 7 qershor, 2015, u vërejt për herë të parë nga Apple Insider, që thekson se është dëshmi se kompania është duke investuar në një veturë autonome.

Etiketa: