Lajme

Çfarë duhet të bëjmë për udhëtime në “Schengen” nga viti 2020

20:07 | 25 April 2018 Autori: Infokusi

Presidenca e Këshillit dhe përfaqësuesit e Parlamentit Evropian arritën një marrëveshje mbi propozimin për Sistemin Evropian të Informimit dhe Autorizimit e Udhëtimit (ETIAS).

“Marrëveshja e sotme është një tjetër hap i rëndësishëm në mbrojtjen e kufijve të jashtëm të BE-së. Duke ditur se kish vjen në BE para se të vijnë në kufi, do të jemi më të aftë të ndalojmë ata që përbëjnë rrezik për qytetarët tanë”, tha ministri i Brendshëm bullgar, Valentin Radev.

ETIAS do të lejojë kontrolle paraprake dhe nëse është e nevojshme të ndalojë autorizimin e udhëtimit për njerëzit e vendeve të treta të udhëtojnë në zonën Shengen.

Sistemi do të zbatohet për shtetasit e vendeve të treta që përjashtojnë vizat. Klikoni ketu për shtetet që hyjnë në listë.

Të tjera