Lajme

Dy ditë në një shpellë nënujore pa oksigjen (foto)

15:00 | 17 July 2017

Tre muaj më parë, Xisco Gràcia përjetoi atë që ai e përshkruan si makthi më i keq i çdo zhytesi – ai e gjeti veten në një shpellë nënujore. Derisa orët u kthyen në ditë ai e kuptoi se duhet të bënte dicka perpara se të mirrte fund.

E gjitha kjo ngjarje ndodhi pasi ai kalonte shumicën e fundjavave duke eksploruar dhe hartuar sistemin kompleks të ishullit të shpellave nënujore.

“Mallorca (shpellë nenujore) është shumë më e bukur nën tokë se sa mbi tokë,” ka thënë Garcia.

Pas një kohë të gjatë qendrimi Gràcia iu dasht të ndiqte një tel të hollë najlloni i cili të nxirrte jashtë nga shpella, ku nga aty dhe doli i gjallë së bashku me shokun e tij./Infokusi.com