Lajme

Gratë e reja kurde në përballje kundër ISIS-it (Video)

15:44 | 17 July 2017 | Autori: Infokusi

Qindra kurdë iranianë, shumë prej tyre edhe gra të reja, kanë dalë vullnetarë për të mposhtur të ashtuquajturin Shteti Islamik – dhe për të luftuar për një atdhe kurd.

Nje shembull i grave në perballje kundër  ISIS-it eshte 17-vjeçarja Aso Saqzi, e cila u largua nga shtëpia e saj në Iran për t’u bashkuar me këte çështje.

Këtu, në këtë video, shihet Aso dhe shokët e saj në vijën e frontit – në kodrat e largëta të Irakut verior, duke bërë rezitencë kunder Shtetit Islamik. Infokusi.com

Të tjera