Lajme

Kështu ka mundur të duket xhamia qendrore e Prishtinës (Foto)

14:22 | 17 July 2017 | Autori: Infokusi

Në konkursin për ndërtimin e xhamisë qendrore në Prishtine kanë aplikuar një numër i madh i arkitekteve.  Në këtë garë për ndërtim të kësaj xhamie ishte edhe arkitektja me famë botërore Zaha Hadid, e cila kishte sjellë diçka mahnitëse në projektin e saj, shkruan Infokusi.com

Çuditërisht projekti i saj nuk arriti të zgjidhej si projekt ndërtues i kësaj xhami, kur dihet se arkitektja e njohur ka një numër të madh të veprave madhështore nëpër tërë botën. Se fundi është thënë shumë rreth projektit fitues të xhamisë, e cila ende nuk ka filluar ndërtimet. Me poshtë mund gjeni disa nga projektet konkurruese për dizajnin e kësaj xhamie:

 

 Xhamia Qendrore e Prishtinës Hyrja nga Taller 301 dhe L + CC

 

Xhamia Qendrore e Prishtinës Hyrja nga Ekipi OODA + AND-RÉ

 

Xhamia Qendrore e Prishtinës nga TARH O AMAYESH

 

Xhamia Qendrore e Prishtinës nga ekipi APTUM

 

Xhamia Qendrore e Prishtinës nga ekipi Maden&Co

 

Xhamia Qendrore e Prishtinës nga ekipi Venturella / Balducci / Ponsi / Gaeta

Të tjera