Shëndetësi

Këto 2 lule duhet t’i keni patjetër në shtëpi (Foto)

13:49 | 17 July 2017 | Autori: Infokusi

Nuk keni pse të shpenzoni para për të blerë pajisje të shtrenjta për të filtruar ajrin në shtëpi pasi ka disa lule të cilat e kryejnë shumë mirë këtë shërbim. Një nga bimët që të gjithë mund ta kemi në shtëpi dhe që meriton të quhet fabrika e oksigjenit është Aloe Vera.

Kjo bimë ka veti kurative të mrekullueshme në kozmetikë por na ndihmon që të kemi dhe ajër të freskët në shtëpitë tona. Aloe Vera, është shumë e lehtë për tu mirëmbajtur dhe i heq të gjitha kimikatet e dëmshme.

Ajo e pastron ajrin duke e absorbuar dioksidin e karbonit, monoksidin e karbonit dhe formaldeidet.

Përpos  kësaj, më e mira e kësaj bime është se kur në shtëpi gjendet një nivel i lartë i kimikateve të dëmshme, lulja fillon të zhvillojë pika ngjyrë kafe të cilat ju lajmërojnë se diçka nuk është në rregull. Por përveç Aloe Verës, një fabrikë e pastrimit të ajrit është dhe fikusin.

Lulja e fikusit nuk kërkon shumë dritë dhe pastron ajrin në mënyrë të shkëlqyer.

Etiketa:

Të tjera