Shëndetësi

Kjo është pjesa më e papastër e trupit, ja si ta pastroni dhe ta mbroni nga infeksionet

16:12 | 19 May 2017 | Autori: Infokusi
Nëse jeni të vëmendshëm, do të shihni që vetëm dushi nuk mjafton për të larguar gjithë papastërtitë e lëkurës.

Për shembull, nëse provoni të pastroni fytyrën me një pambuk me ujë të distiluar, pas dushit, do të shihni që pambuku do të marrë ngjyrë të përhmitë për shkak të papastërtive që shampoja dhe uji nuk kanrë arritur të largojnë.

Mirëpo, është një pjesë e trupit që qëndron e papastër më shumë se gjithë zonat e tjera.

Bëhet fjalë për kërthizën…dermatologët pohojnë se asnjëherë nuk e pastrojmë sic duhet pasi ajo është pjesa e trupit që mban më tepër baktere dhe mikrobe.

Aroma e pakëndëshme, është pasoja më e pakët e kësaj papastërtie sepse, në raste të tjera, nëse gjendja përkeqësohet, shkakton edhe infeksione. Mënyrat për ta pastruar ashtu si duhet janë dy; me një pambuk me ujë të kripur ose me një pambuk me alkool. Kujtohuni, herë pas here, ta bëni këtë pastrim pas dushit!

Të tjera