Rajoni dhe Bota

Ky fshat në Itali ofron 2,000 euro për këdo që shkon të jetojë aty

16:43 | 08 May 2017 | Autori: Infokusi

Kryetari i një fshati në Itali është duke ofruar 2,000 euro para kesh për këdo që është i gatshëm të shpërngulet dhe të jetojë aty – për të parandaluar që fshati të mbetet i shkretë.

Ata të cilët dëshirojnë të shkojnë në Bormida, në rajonin malor të Ligurias në veri-perëndim të Italisë, do t’iu bashkohen 394 njerëzve të tjerë me premtimin për një jetë të thjeshtë.

Me qytetin e madh më të afërt – Gjenoan – më shumë se 50km larg, fshati është bërë një lloj fshati ‘fantazmë’ dhe si rezultat i kësaj, ata që do të banojnë aty do të paguajnë vetëm 12 euro në javë qira, transmeton Gazeta Express.

Kryetari, Daniele Galliano, e parashtroi këtë ide në Facebook, dhe gjykuar nga përgjigjet e marra, Bormida mund të “pushtohet nga njerëzit” shumë shpejtë.

Të tjera