Lajme

Lajme Fituesja e çmimit Nobel për Paqe, Karman: Nëse s’duam dhunë, duhet të garantojmë të drejtat e njeriut (Foto)

07:41 | 01 June 2016

Fituesja e çmimit Nobel për Paqe, Tawakkul Karman e cila po merr pjesë në konferencën ndërfetare me temë “Roli i Gruas në Promovimin e Dialogut”, ka thënë se nëse nuk duam që të ketë dhunë, duhet të garantohen liritë dhe të drejtat e njeriut.

“Pse po rritet ekstremizmi, ka shumë mendime. Disa mendojnë se institucionet religjioze kanë faj, e disa mendojnë se gjithcka është false. Njerëzit të cilët nuk janë të lirë të shprehin lirë mendimin e tyre janë më të predispozuar ndaj dhunës. Nëse ne nuk duam të kemi dhunë duhet të garantojmë liritë dhe të drejtat e njeriut”, ka theksuar Karman. /Indeksonline/

Image
Image