Fun & Video

A mund ta kaloni këtë test të inteligjencës? (Foto)

16:49 | 17 July 2017

Mendoni se e njihni mirë matematikën? Ndoshta dëshironi ta provoni testin më poshtë për ta parë se sa e dini.

Një test i çuditshëm i inteligjencës, në të cilin duhet shtuar një sekuencë numrash, është bërë hit në internet – duke i lënë përdoruesit të hutuar.

Testi, i krijuar nga Go Tumble dhe i shpërndarë në Wikr, iu kërkon përdoruesve që të “mendojnë jashtë kutisë” duke nxjerrë dy përgjigje të ndryshme por të sakta të një serie ekuacionesh.

Sipas krijuesit, vetëm një në 1,000 njerëz mund ta gjejnë përgjigjen e dytë të mundshme të testit, a mundeni ju?

ZGJIDHJA 1

Krijuesi shpjegon se shumica e njerëzve fillojnë duke shtuar 1+4 për të nxjerrë përgjigjen 5. Më pas shtojnë 2+5 tek shuma e 5 për të nxjerrë përgjigjen 12, transmeton Gazeta Express.

Shumica e përdoruesve do të përdorin procesin e njëjtë në rreshtin tjetër, duke shtuar 3+6 për të nxjerrë 9, dhe më pas duke shtuar 9 tek kjo shumë në ekuacionin (12) për të nxjerrë 21.

Në fazën e fundit, përdoruesit shtojnë 8+11 për të nxjerrë 19, para se ta shtojnë atë tek shuma e rreshtit të mëparshëm (21) për të nxjerrë 40.

Përderisa krijuesit thonë se 40 është përgjigja e saktë dhe më e pranueshme, ka edhe një tjetër përgjigje – dhe vetëm pak njerëz do ta arrijnë atë.

ZGJIDHJA 2

Përderisa krijuesit thnë se, natyrisht, 1+4=5, njerëzit inteligjentë do ta nxjerrin këtë përgjigje duke shtuar 1 tek 4×1.

Duke përdorur këtë formulë, ata shtojnë 2 tek 2×5 për të nxjerrë 12. Më pas shtojnë 3 tek 6×3 për të nxjerrë 21.

Dhe për të arritur përgjigjen përfundimtare dhe alternative, ata shtojnë 8 tek 11×8 për të nxjerrë 96.