Auto&Tech

Cadillac do të prezantojë sistemin e vozitjes pa duar (Foto)

14:14 | 17 April 2017
Cadillac-do-të-prezantojë-sistemin-e-vozitjes-pa-duar-foto-780x439

Në modelin CT6 që lansohet në shtator, do të jetë i integruar sistemi i veçantë i vozitjes, ku shoferi nuk ka nevojë t’i mbajë duart në timon.

Automjeti do të drejtohet vetëm në raste të nevojshme, derisa tërë kohës kontrollohet nga sistemi i kamerave dhe radarëve.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Shoferi do të kontrollojë shpejtësinë dhe frenat, ndërsa shumicën e rrugës do t’i ketë duart e lira për të kryer veprimtari tjera.

Megjithëse ky Cadillac lansohet vetëm në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, pritet që të përfshihet më vonë edhe në vende tjera.

Mirëpo, ky sistem gjysmë autonom i vozitjes, do të vendoset edhe te modelet tjera, ndërsa konsiderohet se është shumë efikas kur shoferi ka nevojë të përdorë telefonin.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)