Lifestyle

Çfarë të thoni kur intervistuesi për punë ju pyet, “Pse duhet të të punësojmë?”

11:44 | 17 April 2017
mentori_1492421966-4637640

“Pse duhet të të punësojmë ty?” është një nga pyetjet më të zakonshme që u bëhen njerëzve në intervista të punës.

Dhe, sipas Lynn Taylor, një eksperte e punës dhe autor i disa librave, thotë se përgjigja në këtë pyetje është më e rëndësishmja prej krejt të tjerave.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Ajo thotë se kjo pyetje është mundësia e vetme më e mirë që e keni për ta bërë intervistuesin që t’ju marrë në punë.

Kur intervistuesit ju bëjnë këtë pyetje, ata dëshirojnë që t’i bindni ata se jeni kandidati më i mirë për punën, transmeton Gazeta Express.

“Kjo është një mundësi të themi, ‘Ju keni nevojë për X dhe unë jam personi më i mirë për këtë punë për shkak të Y’. Ju duhet t’i bindni se jo vetëm që jeni një person i mirë për këtë punë, por gjithashtu edhe një mundësi e mrekullueshme”, thotë Taylor.

Para se të arrini në intervistën e punës, duhet të dini si të komunikoni, thotë ajo. “Një teknikë e dobishme është t’i keni tri pika kryesore në mendje për atë se pse jeni një zgjedhje e mrekullueshme”, thotë ajo.

Ajo gjithashtu ofron edhe pesë këshilla të tjera që ju mundësojnë ta fitoni vendin e punës:

Dëgjoni mirë detajet e kërkesave të punës

Fokusohuni në pikat kyçe

Dëshmojeni se jeni një investim i mirë

Bëhuni entuziast

Bëhuni specifik

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)