Fun & Video

Çifti i martuar për 55 vjet vdesin në të njëjtën ditë nga sëmundja e njëjtë

15:03 | 11 January 2017
couple-751866
Elma dhe Darci Schmaltz, të cilët ishin të dy 76 vjeçarë, vdiqën në dallim prej disa orëve prej njëri-tjetrit javën e kaluar në Joinville, në juglindje të Brazilit.

Çifti, i cili kishte pesë fëmijë, tetë nipër e mbesa dhe pesë stërnipër, ishin “të pandashëm” dhe bënë gjithçka së bashku,në pajtim me familjen e tyre.

Ata kishin ndërtuar edhe biznesin e tyre, një lokal të akulloreve në qytet që e kishin drejtuar për 25 vjet, kështu që ata nuk do të duhet të jenë të ndarë gjatë orarit të punës, transmeton Arbresh.info.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Znj Schmaltz u diagnostikua me sëmundjen e Alzheimer 12 vjet më parë, e ndjekur nga z Schmaltz shtatë vjet më vonë, dhe dy vjet më parë të dy ishin të mbyllur në karrige me rrota.

Të dy u shtruan në spital pasi u diagnostifikuan me pneumoni.

Vajza e tyre Lurdes Schmaltz për uebsajtin Brazilit G1 tha se familja nxituan në anën e z. Schmaltz kur dëgjuan se ai ishte dërguar në spital.

Ajo tha: “Kur arritëm atje, ai ishte i lidhur tashmë me tuba.

couple-782320

“Pastaj pothuajse sa arritëm telefoni cingëroi, duke na treguar neve se ishin duke e sjellur edhe nënën”, Ne u çmendëm nga brenga.

“Ata ishin gjithmonë së bashku dhe çdo gjë bënin së bashku. Ata punonin së bashku gjithë ditën, çdo ditë dhe ishin gjithmonë të lumtur.

“Babai im ishte pastrues i rrugëve derisa ata morën një trashëgimi të cilën ato përdorën për të blerë një karrocë për të shitur akullore në rrugë së bashku, derisa ata arritën të hapin një dyqan të akulloreve.

“Ata donin të punonin së bashku se nuk mund të qëndronin larg madje edhe për disa orë.”

Dy ditë më vonë pasi u sollën në spital, Darci iu nënshtrua sëmundjes dhe vdiq në 3:30 të mëngjesit, e ndjekur nga gruaja Elma në 3 pasdite në të njëjtën ditë. Çifti ishin varrosur krah për krah në varrezat në Joinville të premten.

Ajo tha se ata nuk do të vuajnë për shkak të mungesës së njëri tjetrit duke thënë se ndihet e lumtur që të dy shkuan së bashku.

Ndërsa vajza tjetër, Dulce Schmaltz Viana, ka thënë: “Ata ishin të lindur në të njëjtën ditë, u martua, u dërguan në spital në të njëjtën ditë, pësuan të njëjtin sëmundje dhe vdiqën në të njëjtën ditë.

“Kjo është dëshmi e një dashurie të vërtetë të madhe.”, u shpreh ajo.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)