Shëndetësi

Dy efekte TË MIRA anësore të MASTURBIMIT

07:17 | 11 January 2017
woman-780x439

Masturbimi është aktivitet për të cilin shumë pak flitet, por që shumica e praktikojnë. Pavarësisht tabuve në shumë pjesë të botës, historia na mëson se masturbimi ka ekzistuar qysh prej krijimit të njerëzimit dhe nuk ka në mend të largohet.

Të gjithë e dinë se efekt anësor i masturbimit është ndjesia e mirë, por shumë pak e dinë se masturbimi ka edhe efekte tjera anësore, transmeton Telegrafi.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Liron stresin dhe dhimbjen

Si çdo aktivitet tjetër anësor, edhe masturbimi liron endorfine – kimikale që gjenden në trupin tonë dhe e promovojnë një ndjesi të lumturisë, si dhe e lirojnë stresin.

Veç kësaj, efektet qetësuese të masturbimit mund t’ju ndihmojnë edhe të bni gjumë më të mirë, e gjithashtu i zvogëlojnë dhimbjet të cilat ndërlidhen me menstruacionet.

Masturbimi parandalon sëmundjet

Sipas shumë ekspertëve shëndetësorë, masturbimi mund të ndihmojnë parandalimin e kancerit të prostatës, duke i lejuar meshkujt që në mënyrë të sigurt t’i largojnë toksina të cilat në mënyrë natyrale ndërtohen në traktin urogjenital.

Ndërsa te gratë, masturbimi ndihmon në luftimin e infeksioneve të traktit urinar.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)