Lajme

Këto janë pikat e rezolutës për Haradinajn

19:58 | 10 January 2017
kosova-1-1-800x478

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, i ka propozuar Kuvendit një rezolutë pas arrestimit të liderit të saj Ramush Haradinajt në Francë, duke kërkuar që ai të lirohet sa ë shpejtë dhe të ndërpriten bisedimet me Serbinë.

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Pal Lekaj, ka prezantuar para kuvendit të gjitha pikat e kësaj rezolute, ku po ashtu kërkohet edhe dorëheqja e negociatorëve të dialogut me Serbinë

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)
Këto janë pikat e propozuara për rezolutën:
  • Lirimi pa kushte i Ramush Haradinaj të ndodhë sa më shpejtë dhe të konsiderohet detyrë primare.Qeveria të kërkoj me ngulm përfshirjen e BE-së, përmes Federica Mogherini që të përshpejtohet lirimi nga mbajtja në Francë i Ramush Haradinajt.
  • Qeveria të ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme që të informoj të gjitha instancat ndërkombëtare që refuzon juridiksionin e Serbisë.
  • Të ndërpriten bisedimet me Serbi deri në anulimin e të gjitha fletarrestimeve.
  • Dorëheqja e të gjithë përgjegjësve negociatorë me Serbinë, sepse kane qenë të vetmit që kanë mundur të jenë të informuar për emrat që kanë fletë-arreste dhe figurojnë në listën e Interpol-it.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)