Auto&Tech

Një mashtrim i madh i Vitit të Ri në Facebook: Nëse hasni këtë opsion, kurrsesi mos e klikoni!

13:57 | 09 December 2016
facebook-yearreview_1481280472-1550468

Edhe pse ”Year in review” është opsion zyrtar në Facebook, aplikacionet e tilla mashtruese nuk janë!

Çdo vit, në javën e fundit në dhjetor, Facebook u mundëson përdoruesve të vet që me opsionin e ”Year in review” (viti në shqyrtim) të krijojnë video me një përmbledhje të dhjetë fotove më të popullarizuar personale në fund të vitit, por pas kësaj mundësie qëndron një rrezik serioz.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Disa përdorues kanë marrë një ofertë për pëlqimin dhe shpërndarjen e faqes që do t’i lejonte ata që të aktivizojnë ”Year in review”. Se si kjo mund të duket shikoni në foton më poshtë.

Edhe pse ”Year in review” është opsion zyrtar në Facebook, aplikacione të tilla nuk janë! Kërkesa të tilla që ju merrni në Facebook janë projektuar për t’ju tërhequr në diçka që mund të rrezikojë seriozisht sigurinë tuaj në Internet.

Të përsërisim se nuk është e nevojshme që të pëlqeni apo bëni SHARE çdo kërkesë për të aktivizuar ”Year in review”. Kjo mund të paraqesë një mashtrim që hakerët të mundohen që potencialisht të arrijnë tek të dhënat tuaja personale dhe t’i keqpërdorin ato.

Kur të vijë koha e duhur, dhe kjo është java e fundit e dhjetorit, Facebook do t’ju njoftojë se ”Year in review” është opsion i aktivizuar dhe ju do të jeni në gjendje që të kënaqeni me fotografitë më të rëndësishme të vitit 2016. Pra, vetëm pas njohtimit zyrtar nga Facebook, në javën e fundit të dhjetorit, mund të përdorini ”Year in review” pa u frikësuar për sigurinë tuaj.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)
Etiketa: