Lajme

Përgatitjet e veçanta të ushtarëve amerikanë për Kosovën

07:32 | 07 October 2016
image-1-520x380

Divizioni i Airborne 101-të i ushtrisë amerikane ka bërë përgatitjet e fundit për Brigadën që do të vije brenda 10 ditëve të ardhshme në Kosovë, njofton Klan Kosova.

“The Rakkasans” do të operojnë në Kosovë për nëntë muaj.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Ata fillimisht do të ndalen në Gjermani për edhe disa stërvitje para ardhjes në Kosovë.

“Misioni kërkon ushtarë shumë fleksibilë dhe të adoptueshëm. Kjo është diçka që kavalieria gjithmonë e kërkon”, ka thënë komandanti  Scott Virgil.

Virgil tha se është tepër e rëndësishme edhe mbështetja e familjeve në atë se si do të sillet më vonë grupi.

Skuadrilja do të punojë dhe bashkëpunojë me zyrtarët vendorë që të ndihmojë stabilitetin e situatës në rajon.

Gjatë përgatitjeve trupat kanë marrë edhe mësime të veçanta për misione specifike.

“Këtë herë jemi fokusuar shumë në kulturën dhe historinë e Kosovës. Të kuptuarit e historisë së Kosovës do të ndihmojë ushtarët tanë që të kryejnë punët me sukses dhe të bashkëveprojnë me autoritete lokale dhe agjencitë e huaja që gjenden në Kosovë tash e një kohë të gjatë”, ka komandant Peter Hudelson për Associated Press, njofton Klan Kosova.

The color casing ceremony for the 1st Squadron, 33rd

Col. Larry Burris speaks during the color casing ceremony

Col. Larry Burris speaks during the color casing ceremony

The color casing ceremony for the 1st Squadron, 33rd

The color casing ceremony for the 1st Squadron, 33rd

Squadron commander Lt. Col. Scott Virgil, left, and

Squadron commander Lt. Col. Scott Virgil, left, and

The color casing ceremony for the 1st Squadron, 33rd

The color casing ceremony for the 1st Squadron, 33rd

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)