Lifestyle

Prova shkencore se ju duhen më shumë puthje

15:42 | 11 January 2017
auto_puthja1483688014

Nuk është rastësi se seksi fillon me puthje. Do të ishte e çuditshme të mos ketë puthje gjatë seksit, sepse buzët tona janë aq të ndjeshme

Kemi menduar shumë në lidhje me puthjet, dhe pse ato janë aq të mira për marrëdhënien tuaj. Një ekspert i seksit nga Durex, dhe Susan Kvilijam, na tregojnë se çfarë është aq e veçantë në lidhje me puthjet. Është ndjejnë e mirë: Përveç nëse puthja nuk është shumë e lagësht dhe partneri nuk di se çfarë të bëjë me gjuhën. Ju bënë më të afërt: Sigurisht, jo vetëm fizikisht.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Një emocion i tillë i natyrshëm do t’ju bëjë më të afërt dhe do të forcojë lidhjen tuaj si çift, thotë Susan. Puthja është hapi i parë drejt eksitimit: Nuk është rastësi se seksi fillon me puthje. Do të ishte e çuditshme të mos ketë puthje gjatë seksit, sepse buzët tona janë aq të ndjeshme.

Ndjenja që kemi ndërsa puthemi është ndjenja më intime që ne mund të përjetojmë. Puthja është e mirë për zemrën, shpirtin dhe mendjen: Puthja shkakton një nxitje të adrenalinës, zemra rrah më shpejt, që është mirë për sistemin kardiovaskular, shpjegon Susan. Puthja largon stresin, na relakson me ndihmën e oksitocinës, e cila lirohet me këtë rast. Puthja në fakt është ushtrim: Puthja është një lifting natyral, sepse gjatë puthjes aktivizojmë 30 muskuj të fytyrës, do të përmirësoni sistemin tuaj imunitar, dhe do të digjni 2 deri në 6 kalori në minutë.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)