Lajme

Qytetarët nuk do të përfitojnë nga kuponët fiskal, si deri më tani

16:17 | 21 April 2017
ZarfiKuponaFiskal-1200x630

Zyrtarët e Administratës Tatimore të Kosovës, kanë thënë se është e pa mundur të vazhdohet me formën aktuale të rimbursimit të kuponëve fiskale, pasi përveç buxhetit për verifikimin tyre duhet edhe staf shtesë.

Por me ndryshimin e formës së rimburismit të kuponëve fiskal, përfitimet e qytetareve nuk do të jenë sikur deri më tash. Njohës të fushës së ekonomisë thonë se kjo do t’i dekurajoj qytetarët.

Vazhdoni leximin nën reklamë ...

Loading...

“Ende nuk është zyrtarizuar kalimi në platformën e re të nxitjes së qytetarëve për të kërkuar kuponë fiskal. Mirëpo, jemi duke punuar rreth finalizimit të formës së re, e cila konsiderojmë se do të jetë edhe me e lehtë dhe me e favorshme për qytetarët. ATK-ja për të vazhduar tutje me formën aktuale është e pamundur, pasi që interesimi i qytetarëve është vazhdimisht në rritje, dhe për verifikimin e një numri kaq të madh të plikove duhet staf shtesë, po ashtu edhe mjete financiare”, tha zëdhënësja e ATK-së Valentina Bytyçi.

Deri më tani sipas saj, janë rimbursuar rreth 300 mijë qytetarë. “Që nga fillimi i kampanjës për nxitjen e qytetarëve për të kërkuar kuponë fiskal e deri më tani për TM4 2016, numri i qytetarëve të cilëve u janë përcjell plikot për rimbursim është 299,632 ndërsa shuma e rimbursuar deri me tani është 5,678,545 euro. Ndërsa, vetëm për TM1 2017 deri me tani janë pranuar 215, 146 pliko dhe janë verifikuar 20, 977”, ka thënë zëdhënësja e ATK-së Valentina Bytyçi për Telegrafin.

Ndërkaq, Ish-ministri i Financave Haki Shatri akt hënë për Telegrafin se forma e grumbullimit të kuponëve fiskale ka qenë e mirë, por që donë punë teknike e po ashtu ka kosto financiare.

Sipas tij, synimet e qeverisë kanë qenë që sa më shumë kuponë të kërkohen, ndërsa tash nëse ndryshon është që të ulet pagesa për rimburisim.
“Aplikimi i formës së deri tanishme ka qenë formë e mirë ndërkaq tash pas ndryshimeve që po pritet do të jetë një dekurajim pasi që do të dorëzojnë më pak kupon. Por synimi me formën e re është që të ulet buxheti i paguar”, tha Shatri.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)
Loading...