Auto&Tech

Samsung fiton ndaj Apple, nuk duhet t’ia paguajë gjobën e 400 milionë dollarëve

14:45 | 07 December 2016
apple-e-rrezikon-samsung-p-euml-r-pozit-euml-n-e-liderit-global-n-euml-telefona_hd-780x439

Një Gjykata e Lartë me vendim unanim të martën hodhi poshtë kërkesën për pothuajse 400 milionë dollar në emër të dëmshpërblimit që Samsung ishte urdhëruar fillimisht të paguajë ndaj rivalit Apple – në një mosmarrëveshje të gjatë që kompanitë patën mbi patentat për elementet e telefonave të mençur që ofrojnë kompanitë.

Gjykatësit vendosën se Samsung nuk duhet të paguajë kompaninë Apple mbi dëmet e patentave bazë të fitimeve për të gjithë pajisjen, por vetëm përbërësve në fjalë. Gjykata e përmbysi atë vendim dhe e ktheu rastin përsëri në gjykatë për një gjobë më të ulët.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Çështja rrjedh nga një padi e bërë në vitin 2011 kur Apple kishte ngritur padinë kundër Samsung për shkelje të patentave për iPhone.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)