Rajoni dhe Bota

Serbi, paralajmërohet pushimi i 5,000 punonjësve të administratës publike

10:25 | 29 December 2016
beogradi-10-milion-euml-euro-p-euml-r-asociacionin-e-komunave-serbe_hd

Numri i të punësuarve në administratën shtetërore në Serbi gjatë vitit 2017 do të ulet me rreth 5,000 persona.

Ministrja serbe e Administratës Shtetërore dhe Pushtetit Lokal, Ana Bërnabiq tha për televizioni shtetëror RTS se numri më i madh i nëpunësve të pushuar shtetërorë do të jetë në Ministrinë e Arsimit dhe të Shëndetësisë. Bërnabiq theksoi se momentalisht në administratën shtetërore, shërbimet publike, organet e pushtetit lokal dhe në ndërmarrjet komunale në Serbi janë gjithsej 425,683 të punësuar ose 23,600 më pak sesa në dhjetor të vitit 2014.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

“Kjo paraqet ulje me 4.7% “, theksoi Nërnabiq.

Sipas saj përveç 425,683 punonjësve në administratë, në ndërmarrjet publike janë punësuar edhe 147,000 persona, të cilët gjatë vitit 2017 gjithashtu do të jenë pjesë e një procesi të veçantë të racionalizimit.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)