Shëndetësi

Shprehitë që përkeqësojnë infeksionet tek femrat

15:43 | 10 January 2017
screenshot_6

Infeksionet janë mjaftë të shpeshta në mesin e femrave dhe megjithëse mundohemi që ti mbajmë në kontroll, janë disa shprehi që i bëjmë pa vetëdije dhe që përkeqësojnë infeksione.

Disa nga këto shprehi janë si më poshtë, transmeton Indeksonline.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 34)

Xhinset e ngushta. Mbajtja e xhinseve shumë të ngushta mund të shkaktojë irritim vaginal dhe pengon largimin e infeksioneve.

Të brendshmet e gabuara. Të brendshmet sintetike të  cilat nuk lejojnë depërtimin  e ajrit mund të rrisin rrezikun e infeksionit. Të brendshmet nga pambuku janë zgjidhje efikase.

Produktet për pastrim të pjesëve intime.  Shumë produkte për pastrimin e pjesëve vaginale janë të dëmshme për shkak të kemikaleve të ndryshme dhe është mirë që të bëni kujdes në përzgjedhjen e tyre nëse dëshironi ti mbani larg infeksionet.

Ushqimet me shumë sheqer. Ngrënia e ushqimeve me shumë sheqer përkeqëson infeksionet vaginale. Sasia e madhe e karbohidrateve ndikon negativisht në infeksionet tek femrat.

Seksi. Nëse jeni duke u përballur me infeksion, bëni mirë të shmangni seksin deri sa të shëroni infeksonin.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 27)