Shëndetësi

Periudha kur fëmijët shfaqin anësi radikale

16:30 | 19 June 2017

Dy hulumtime të Institutit për Studime dhe Edukim (OISE) me bashkëpunëtor nga SHBA, Britania, Franca dhe Kina, kanë gjetur se fëmijët nga gjashtë deri në muajsh shfaqin anësi radikale.

Kjo si sjellje në favor të anëtarëve të racës së tyre dhe kundërshtojnë për shembull racën tjetër, transmeton Klan Kosovës.

Fëmijët më të mëdhenj lidhin fytyrat e racës së tyre me muzikë të gëzueshme, kurse ato të racës tjetër me muzikë pikëlluese.

Po ashtu edhe kur ka ardhur puna te urdhrat. Fëmijët gjashtë – nëntë muajsh më shumë kanë dashur që informacione të marrin nga personat më të rritur të racës së tyre, sesa të një race tjetër.