Opinione

Plaku, mund të ishte babai im!

08:29 | 06 July 2017

Shkruan: Besnik Kalisi

Çdo vdekje është e ftohtë, por vdekja nga vdekja aq shumë dallon sa lenë pasoja tek familjaret e të vdekurit!

Rasti i plakut që vdiç nën vëshgimin e kamerës së siguris së një kompanie, ishte një vdekje, ishte një turp, ishte një tragjedi por edhe një sinjal qe nuk po na presin ditë të mira në të  ardhmen!

Përveç vdekjes së plakut që është fatkeqësi, fatkeqësi me e madhe janë ata kalimtarë të rastit që për ta ishte më e rëndesishme puna apo angazhimet e tyre se sa jeta e një njeriu, pra me pak fjalë trupa të gjallë me shpirtë të vdekur!

A thua si ndjehen familjarët e viktimës, që përveç lotëve që derdhin për humbjen e të dashurit të tyre, duhet të derdhin edhe lotë deshperimi sa herë që shohin videon se si vdiç familjari!

Nga historia jonë, në jemi popullë i mëshirshëm, shumë bujar dhe që e ndihmojmë njeri-tjetrin por me këtë rastin qe ndodhi po i frikesohem të ardhmes, se ngadal ngadal jemi duke i humbur vlerat që jemi krenuar si popull dhe që kemi qëndruar gjithë të bashkuar!

Duke i pare rreziqet e varfërisë shpirtërore dhe shtimit të dashuris ndaj materiales, duhet një senzibilizim i përgjithshëm shoqërore për ta ushqyer, kujdesur dhe për t’i dhënë përparesi anës shpirtërore se sa asaj materiale, që patjetër duhet përshirjen e religjioneve që do të kenë ndikim të madhë në vetëdisimin dhe ç’rrënjosjen e kësaj dukurie!