Ekonomi

Qeveria: 14 persona në komisionin për hartimin e Projektligjit për Qeverinë

19:12 | 12 May 2018 Autori: Infokusi

Qeveria e Kosovës para pak ditësh ka marrë vendim që ta themelojë një komision për hartimin e Projektligjit për Qeverinë, mirëpo nuk ka dhënë ndonjë datë konkrete se kur do të realizohet një gjë e tillë, shkruan “Zëri.info”.

Qeveria e Kosovës ka bërë të ditur se komisioni i cili do ta hartojë Projektligjin për Qeverinë do të jetë i përbërë prej 14 personash, përfaqësues nga institucione të ndryshme të vendit.

“Gjithashtu në vendim parashihet që në pajtim me kryesuesin e Komisionit Besnik Tahirin, koordinator nacional për Reforma Shtetërore, do të ftohen edhe përfaqësues të institucioneve të tjera publike, të organizatave ndërkombëtare, organizatave të shoqërisë civile dhe ekspertë të tjerë”, thuhet në përgjigjen e Zyrës për Informim dhënë “Zërit”.

Më tej është bërë e ditur se për këtë çështje do të krijohen grupe punuese dhe do të angazhohen ekspertë nga fusha e së drejtës kushtetuese. Mirëpo, nga Qeveria nuk kanë treguar se kur do të përfundojë ky projektligj e as nëse ky ligj do të jetë funksional edhe për Qeverinë aktuale.

“Afati i përfundimit është konform procedurave, që ndodhin në secilin rast kur bëhet hartimi i projektligjeve. Kryeministri Haradinaj është i përkushtuar për gjithë këtë proces”, potencohet më tutje.

Ndërkohë, vetë kryeministri Ramush Haradinaj kohë më parë kishte njoftuar se Ligji për Qeverinë do të përgatitej, porse ai kishte thënë se ky ligj do të vlente vetëm për Qeverinë pasuese, jo për Qeverinë të cilën e drejton vetë Haradinaj. /Zëri/

Të tjera