Ekonomi

Qeveria miraton projektligjin për pagat

09:50 | 30 December 2016

Qeveria e Kosovës ka miratuar projektligjin për pagat.

Kryeministri Isa Mustafa tha se me këtë ligj të gjithë punonjësit që kryejnë punën e njëjtë do të paguhen njësoj.

“Ne kemi diskutuar disa herë këtë ligj vitin e kaluar dhe këtë vit. Ky ligj do të bëj barazimin e pagave për njerëzit që kryejnë punë të njëjtë, dhe do të marrin edhe paga të njëjta”, tha ai.

Zëvendës Ministri i Administratës Publike tha se: “Nisur nga situata aktuale ku pagat janë të rregulluara me ligj vetëm me punonjës civil ky ligj do të shërbej për funksionarë publikë, nëpunësit publikë, ofruesit e shërbimeve publike, arsim, polici, shëndetësi etj”, tha ai.