Shëndetësi

Studimi i ri për konsumimin e birrës i ka habitur të gjithë!

20:55 | 12 August 2017 | Autori: Infokusi

Për konsumimin e birrës ka pasur disa studime të ndryshme, pozitive edhe negative.

Më i fundit është bërë në Universitetin e Grazit në Austri, i cili doli në përfundimin që konsumimi  i birrës mund të shtojë kreativitetin tuaj.

Sipas tyre,  ajo  liron instinktet kontrolluese të trurit tonë dhe si pasojë na lejon që të kemi  mendime më spontane.

Pas përfundimit të testeve psikologjike para dhe pas pijes, ata që pinë birrë kishin një mesatare prej 6/10 në testetve  të krijimtarisë, ndërsa ata që nuk pinë kishin  një mesatare prej 4/10.

Akademiku që mori pjesë në këtë studim, Mathias Benedek  shtoi se ata që konsumojnë birrë  e kanë më të lehtë të zgjidhin problemet,  pasi truri funksionon më mirë, në gjetjen e zgjidhjeve të ndryshme.

Mesa duket, sipas intv.al  do shtohen më shumë personat që do konsumojnë birrë.

Të tjera