Auto&Tech

Tani veturat elektrike do të mund të lëvizin në rrugë edhe kur kanë baterinë e zbrazur [VIDEO]

12:15 | 18 May 2017 | Autori: Infokusi

Mbushja (karikimi) i baterive me teknologji pa tela (Wireless Charging) ka arritur në një stad të lartë zhvillimi dhe mund të përdoret edhe për pajisje më të mëdha se telefoni.

Qeveria Izraelite në partneritet me kompaninë ElectRoad janë duke ndërtuar një rrugë automobilistike e cila do të mbushë baterinë e veturës suaj me anë të teknologjisë së transmetimit të energjisë elektrike pa tela, transmeton Express. Fillimisht me këtë teknologji do të ndërtohen rreth 18 km rrugë nga Eilat deri në Aeroportin Ndërkombëtarë në Ramon.

Fillimisht kjo rrugë do ti shërbej autobusëve të transportit publik.

Të tjera