Lajme

Ahmeti: Të testohet sa më shumë në terren lidhur me koordinimi shtetëror në rast të incidenteve me karakter kombëtar

Autori: Gazeta inFokus 19:02 | 13 February 2018

Tahir Ahmeti, njohës i çështjeve të emergjencave dhe njëherësh bashkëthemelues i Qendrës Kërkimore për Politika të Sigurisë (SPRC), në profilin e tij në Facebook ka reaguar për organizimin e ushtrimit në tavolinë ”Reagimi i përbashkët 2018”, organizuar sot nga Agjencia e Menaxhimit Emergjent.

Tahiri ka thënë se duhet të testohet sa më shumë në terren lidhur me koordinimi shtetëror në rast të incidenteve me karakter kombëtar. Veç kësaj ai ka thënë se Qeveria të garantojë qytetarët e Kosovës se në raste të këtilla të supozuara, reagimi kombëtar do të jetë i plotë, profesional dhe efektiv.

“Duhet të testohet sa më shumë në terren dhe me të gjitha elementet përbërëse, reagimi dhe koordinimi shtetëror në rast të incidenteve me karakter kombëtar.

Këto situata mund të jenë nga më të ndryshmet, si nga faktori njeri, po ashtu edhe nga natyra. Pra, që nga sulmet e supozuara terroriste deri tek fatkeqësitë e mëdha të supozuara natyrore.

Do të duhej që Qeveria të garantojë qytetarët e Kosovës se në raste të këtilla të supozuara, reagimi kombëtar do të jetë i plotë, profesional dhe efektiv. Sepse, jo domosdoshmërisht institucionet shtetërore mund të parandalojnë të gjitha të këqijat.

Porse, patjetër që institucionet shtetërore duhet të garantojnë reagim të koordinuar dhe profesional”, ka shkruar Ahmeti./Infokusi

Të tjera