Lajme

A i duhet Kosovës një proces i ri i vetingut?

Autori: Gazeta inFokus 22:42 | 12 December 2017

Arton Demhasaj nga organizata “Çohu” në “Click” të Rtv21 ka folur për procesin e vetingut të vitit 2009 në vend dhe për atë se a i nevojitet Kosovës edhe një proces i ri i vetingut.

Demhasaj tha se sa ka qenë i suksesshëm procesi i vetingut i vitit 2009 po e vërejmë tani. “Po dalin tash shumë prokurorë, gjyqtarë, më probleme të ndryshme me dyshime të flasifikimeve të provimit të juridikatures, deri të gjyqtarë dhe prokurorë të korruptuar”, tha ai.

Demhasaj tha se këto gjëra tregojnë që procesi i vetingut i vitit 2009 nuk ka qenë i suksesshëm dhe se lind nevoja për një proces tjetër të vetingut që duhet të nis nga prokurorët dhe gjyqtarët.

Ai tha se para procesit të vetingut duhet të rregullohet baza ligjore dhe institucionale dhe se politika të mos ketë dorë në ketë proces.

Të tjera