Ekonomi

Ja kush pagoi 1 milion euro për leje ndërtimi në Prishtinë(DOKUMENT)

Autori: Gazeta inFokus 13:38 | 10 February 2018

Vetëm dy kompani kanë paguar më shumë se 1 milionë euro për tu pajisur me leje në Komunën e Prishtinës, që udhëhiqet nga Shpend Ahmeti.

Janë kompania  “Arti Group” dhe “Royal”, që për leje ndërtimi, secila veq e veq kanë paguar më shumë se 500 mijë euro, shkruan Infokusi.com.

“Arti Group”  ka paguar 587 mijë e  829 euro për ndërtimin e një objekti afarist në lagjen Arbëria. Edhe kompania tjetër ka dhënë qindra mijëra euro për leje.

“Royal”  ka paguar 513 mijë e 729 euro për ndërtimin e një objekti poashtu afarist në lagjen Lakrishte.

Kështu thuhet në dokumentin që e ka siguruar portali Infokusi, mbi lejet që ka lëshuar Komuna e Prishtinës, përkatësisht Drejtoria e Urbanizmit në vitin 2017.

Komuna e Prishtinës, në krye me Shpend Ahmetin, për një vit ua ka dhënë “dritën e gjelbër” 183 personave për ndërtimin e objekteve të banimit dhe atyre afariste për 8.3 milionë euro.

Kaq është numri i lejeve që ka lëshuar Drejtoria e Urbanizmit në kryeqytet për vitin 2017, dosjen e plotë të së cilave e posedon Infokusi.com.

Në mesin e atyre qe kanë marrë leje ndërtimi për komplekse banesore janë edhe individ dhe kompani të cilat dikur subjekti nga vjen kryetari Shpend Ahmeti i quante mafia e ndërtimit.

Në bazë të këtij dokumenti, në kryeqytet do të ndërtohen objekte në 563 mijë e 985 mijë metër katror sipërfaqe. E për lëshim të lejeve për ndërtim Komuna e Prishtinës ka përfituar 8 milionë e 371 mijë e 634 euro.

Në bazë të kësaj liste, më së shumti leje janë lëshuar gjatë muajve tetor, nëntor, dhe dhjetor.

Lejet janë lëshuar kryesisht për objekte individuale dhe objekte shumëbanesore-afariste.

Sipas këtij dokumenti, më së shumti për ndërtime në kryeqytet, lagjet që po preferohen nga qytetarët, janë ajo e Matit 1, Kalabrisë dhe Arbëria.

Portali Infokusi.com se shpejti do ta publikoj edhe listën e plotë të 183 ndërtuesve të cilët u pajisën me leje ndërtimi gjatë vitit të kaluar. /INFOKUSI/.

Të tjera