Shëndetësi

Këndimi ndihmon me depresionin pas lindjes

Autori: Gazeta inFokus 13:39 | 09 January 2018

Të kënduarit mund të ndihmoj nënat të tejkalojnë depresionin pas lindjes më shpejtë, është thënë në një studim të realizuar së fundmi.

Studimi, i cili është publikuar në “British Journal of Psychiatry”, analizoi 134 nëna që vuanin nga depresioni pas lindjes.

Hulumtuesit kanë gjetur që gratë të cilat ishin pjesë e një grupi që mbante orë këndimi, së bashku me foshnjat e tyre, kishin përmirësim më të shpejtë të simptomave krahasuar me ato që nuk kënduan.

Shërimi i shpejtë shihet si tejet i rëndësishëm për të limituar efektet që mund të ketë kjo gjendje tek nënat dhe fëmijët.

Studimet paraprake veçse kanë treguar se këndimi përmirëson shëndetin mendor tek personat e moshuar si dhe ndihmon me çrregullimet mendore.

Etiketa:

Të tjera