Fun & Video

Plastika kundër natyrës, “mposht” edhe Arktikun

Autori: Gazeta inFokus 15:28 | 09 February 2018

Ne mendojmë për Arktikun si një shkretëtirë e pacenuar ende e paprekur nga dora e njeriut, por këto imazhe tronditëse e largojnë atë mit në mënyrë brutale.

Në një prej tyre tregohet një dre i ngordhur pasi kishte ngecur në një rrjetë plastike peshkimi, pasi rrjeta i ka ngecur në brirë ai ka bërë gjithçka që të lirohej deri edh enë thyerjen e brirëve, por ska mundur të lirohet.

Një problem edhe më i madh është mikroplastika që mund t’i shkaktojë peshqve dëmtimi i sistemit të tretjes e shkon deri te cënimi i proceseve biologjike, siç është rritja dhe riprodhimi.

Të tjera