FOKUSI NË BUJQËSI

Shënohet dita e pyjeve

11:16 | 21 March 2018 Autori: Infokusi

Kjo ditë shënohet për të ndërgjegjësuar për rëndësinë e pyjeve, shtetet pjesëmarrëse inkurajohen te ndërmarrin iniciativa dhe veprime lokale, kombëtare dhe ndërkombëtare për te organizuar aktivitete qe përfshijnë pyjet dhe pemët, përfshire edhe fushata te mbjelljes se pemëve, shkruan Infokusi.

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli datën 21 mars si Ditën Ndërkombëtare te Pyjeve, në vitin 2012.

Tema e këtij viti për Ditën Ndërkombëtare te Pyjeve është: Pyjet për qytete të qëndrueshme.

Kjo tregon se si pyjet dhe pemët ne zonat urbane mund të ndihmojnë në rregullimin e temperaturës dhe ujit, pastrimin e ajrit, sigurimin e ushqimit dhe strehimit, po ashtu dhe edukimin e kohezionit social dhe mirëqenien individuale. /INFOKUSI.COM/

Të tjera