Rajoni dhe Bota

U gjet në breg të detit e vdekur, shokohen mjekët kur i bëjnë autopsinë

00:01 | 24 November 2017 Autori: Infokusi

Rastet që balenat apo delfinët dalin në breg të detit të ngordhur janë shtuar. Rasti më i fundit ka qenë në një nga brigjet amerikane.

Pas kësaj mjekët e universitetit të Bergen, hapën stomakun e saj për të zbuluar shkakun e ngordhjes por u habitën nga ajo që gjetën. Një pirg i madh me qese plastike kishte zënë pjesën më të madhe të stomakut të krijesës duke rezultuar fatale.

Me qeset që kanë gjetur studentët kanë krijuar një ekspozitë, për të ndërgjegjësuar rreth ndotjes së ambientit dhe rrezikun që u kanoset balenave.

Të tjera