Shëndetësi

Ushtrimet mund t’ju bëjnë keq

Autori: Gazeta inFokus 12:47 | 11 November 2017

Mund të ketë gjasa që ushtrimet mund të jenë duke ju bërë më shumë keq se mirë.

Gjysma e atletëve përjetojnë një formë të diskomfortit gastrointestinal përderisa ushtrojnë.

Gjendja e keqe e simptomave dallon nga rastet, dhe kjo përfshin vjelljen, diarre të përcjellë me gjak, dhe  angjinë abdominale.

Kjo pasi që rrjedha e gjakut kryesisht reduktohet gjatë ushtrimeve intensive, zbulon studimi i Sport Medicine.

Kjo gjë jo vetëm që ndikon performancën e atletëve, por po ashtu në rikuperimin e tyre pas ushtrimeve.

Etiketa:

Të tjera