Lajme

Vuçiq: Prishtina nuk dëshiron të diskutojë për pronat

Autori: Gazeta inFokus 19:34 | 20 January 2018

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka akuzuar palën kosovare se gjatë dialogut në Bruksel asnjëherë nuk kanë dashur të diskutojnë lidhur me çështjen e pronave në Kosovë.

Ai gjatë takimit me banorët serbë në Llaple Selo, ka folur rreth privatizimit të Brezovicës, duke thënë se derisa të mos zgjidhet problemi i pronës dhe “statusit të Kosovës” do të ketë probleme të tilla.

“Ne gjatë gjithë kohës kemi dashur të bisedojmë për pronën, por nuk kanë dashur asnjëherë që të bisedojnë për pronën pasi ata e konsiderojnë, se me shkëputjen e Kosovës nga Jugosllavia, çdo gjë që ka qenë pronë shtetërore dhe shoqërore i takon asaj që ata e quajnë shteti i Kosovës, gjë e cila për ne është absolutisht e papranueshme”, është shprehur Vuçiq.

Ndryshe, gjatë debatit me qytetarët serbë është diskutuar lidhur me problemet e këtyre të fundit dhe mundësitë e ofrimit të ndihmës nga Beogradi për serbët e Kosovës.

Të tjera